ERGOSAFE WINS AGAINST WIND-DAM´S DEALER IN SWEDEN

ErgoSafe AB has recently won a lawsuit against the Swedish company AK Fönster & Dörr Sverige AB, dealer to the Polish competitor Wind-Dam, for marketing Wind-Dams product “Wind-Dam System”/ “Wind-dam Balustrade” in Sweden.

The Swedish Patents and Market Court of Appeal has unanimously, in a decision concerning a preliminary injunction ruled in favor of ErgoSafe in the legal proceedings against Wind-Dam’s dealer AK Fönster. The court ruled that the Polish product has infringed ErgoSafe’s registered EU-design, which applies to the height-adjustable glass balustrade ClickitUp. This product has been the subject of copying and illegal sale on the European market for several years, despite repeated warnings from ErgoSafe about infringement of their intellectual property rights.

Fredrik Johansson, CEO of ErgoSafe, expressed his satisfaction with the outcome and emphasized the great importance of this win for the company. He underlined that the ruling against Wind-Dam’s dealer will enable ErgoSafe to protect its product from illegal copies throughout the European market.

This legal success is not only a win for ErgoSafe, but it also shows that it is worth investing money in your own innovations and protecting them. It sends a strong signal to the market that imitating or copying protected products, without permission, is unacceptable and will lead to legal consequences.

ErgoSafe will now be able to continue developing and market ClickitUp, strengthening their position as a leading producer of height adjustable glass balustrades.

#wind-dam #sweden #clickitupbyergosafe #glassbalustrade

Halmstad 2023-09-27

Är du den vi söker?

Är du en förtroendeingivande säljare som trivs som bäst när du får skapa nya relationer? Har du erfarenhet av försäljning mot byggbranschen och vill jobba i ett växande och framåtlutat företag? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som Key Account Manager hos oss på ErgoSafe!

Vi samarbetar med Effektiv.se och mer info om tjänsten och ansökan hittar du här Nykundsdriven KAM till ErgoSafe


Halmstad 2023-08-02

CiUFlex - ny innovation från ErgoSafe

Låt oss presentera vår senaste produktutveckling – Flex. Glasräcket finns för både markplan och balkong och är baserad på orginalkonstruktionen av ClickitUp®.

 

Fördelen med Flex-funktionen är möjligheten att eftermontera vindskyddet som våra höj och sänkbara glasräcken har.

 

Funktionen att kunna uppgradera räcket i efterhand ger nya möjligheter. Exempelvis går det att beställa fast och rörlig del vid olika tillfällen av olika beställare men till samma byggprojekt.

 

Har ni frågor och funderingar så kontakta oss gärna så berättar vi mer om vår nya innovation. Såklart hittar Ni mer information på www.clickitup.se

 

CiUFlex är en ny produkt på marknaden (Patent pending 20158013.1.)

Halmstad 2023-02-10

ErgoSafe AB - Gasellföretag 2022

ErgoSafe AB är ett av Gasellföretagen 2022 och kan även titulera sig Branschvinnare 2022!

Stort tack till alla er som gör ErgoSafes framgångssaga möjlig – ägare, medarbetare, kunder, leverantörer och partners.

Att vara ett av Sveriges mest snabbväxande företag utifrån DI:s kriterier och samtidigt överträffa branschens utveckling både i omsättning och resultat är vi såklart enormt stolta över, säger ErgoSafes VD Fredrik Johansson.

Att få utmärkelserna Gasell och Branschvinnare 2022 inspirerar oss att ta ytterligare kliv framåt – framför allt gällande vår fortsätta resa att agera hållbart.

Halmstad 2022-10-03

ErgoSafe på Glasdagen 2022

Branschträffen Glasdagen går av stapeln den 7 oktober och likt tidigare år så är ErgoSafe huvudpartner. Vi ser framemot dagar med glasbranschen! Tillsammans skapar vi en ljusare framtid!

FN har utlyst år 2022 till The international year of glass! Det handlar om att rikta strålkastarljuset mot glasets betydelse för det moderna samhället utifrån vetenskapliga, ekonomiska och kulturella perspektiv. 
Glasdagen blir startskottet för ett år av aktiviteter som på olika sätt och utifrån olika perspektiv belyser glasets roll för det moderna samhället.

Halmstad 2022-10-03

DT-luckor till McD Finland

Med slutdestination Finland så har DT-luckor till tre olika McDonalds-restauranger skickats. Finland är den fjärde marknaden som ErgoSafe levererar eldriven skjutlucka till McDonalds Drive Thru.

McDonalds är en av ErgoSafes första kunder sedan starten 1996. Ett nära samarbete har över åren etablerats och produktutveckling har skett löpande av ErgoSafes drive-through lucka för att möta snabbmatsrestaurangens behov. Ett samarbete som vi är mycket glada och stolta över. 

Halmstad 2022-08-22

Sommarledigheten är här!

Vi på ErgoSafe vill önska er en fantastisk sommar med tid för lata dagar, spännande äventyr och långa härliga sommarkvällar tillsammans med nära och kära! Kanske på någon uteservering väderskyddad av vårt glasräcke ClickitUp.

I Halmstad håller vi kontor och produktion stängt v.29 – 30, Stockholmskontoret har öppet hela sommaren. Välkomna att höra av er!

Halmstad 2022-07-15

Designskydd hjälper ClickitUp att stå stark på marknaden

Tillsammans med vår samarbetspartner Bergenstråhle & Partners har vi framgångsrikt stoppat ett flertal stora europeiska tillverkare och distributörer från att tillverka och sälja produkter som gör intrång på våra designskydd för räckessystemet ClickitUp®.

 – För vårt glasräcke och oss som företag blir resultatet att vi står extremt starka på marknaden när vi fortsätter vår expansion i Europa. Det visar också att det är värt att satsa på immateriella rättigheter när man jobbar med innovativa produkter, säger ErgoSafes VD Fredrik Johansson.

#ergosafe #Halmstad #clickitup

Halmstad 2022-06-22

Återvunnen plast från haven blir nytt material till våra glasräcken

Ett av våra senaste utvecklingsprojekt är tillsammans med Ackurat, där återvunnen högkvalitativ plast från den maritima industrin används för att skapa plastdetaljer till ClickitUp-serien.

– Den senaste tidens långa leveranstider och materialbrist har gjort att vi aktivt arbetar med att få våra leverantörer närmare oss. En del i detta var plastdetaljerna till ClickitUp som tillverkades i Kina. Jag kontaktade en av våra leverantörer sedan över 20 år tillbaka och processen var i gång, säger produkt- och utvecklingsansvarige på ErgoSafe, Mårten Johansson.

Utbytet av alla detaljer till vårt glasräcke ClickitUp® går i linje med den resa som ErgoSafe påbörjat – att i så stor utsträckning som möjligt verka för ett cirkulärt och hållbart företagande. Ett initiativ kopplat till inköpsprocessen är att inkludera aspekten miljöpåverkan när vi tittar på material till våra produkter.

 

 ”Att vi återvinner avfall från haven samtidigt som vi verkar för företagets bästa och en hållbar framtid känns fantastiskt bra”, inflikar ErgoSafes VD Fredrik Johansson.

Halmstad 2022-06-10

Tillsammans bygger vi ErgoSafe

Vi bygger ErgoSafe ur vår RAKET där TILLSAMMANS är ett ledord.🚀

– Våra medarbetare gör en stor insats för vår framgång varje dag, säger företagets VD Fredrik Johansson. Många av våra anställda har varit med oss länge och flera har bytt arbetsuppgifter i takt med att företaget vuxit.

Nicklas Neij och Jan Enlund arbetar med eldrivna skjutluckor. De startade som kollegor på golvet i produktionen, idag fortsätter de sitt samarbete via att Nicklas ansvarar för försäljning & support och Janne är producerande teamleader. På bilden resonerar de kring leveransen av en Drive-through till Burger King i Danmark. 

#ergosafe #skjutluckor #drivethrough #Halmstad

Halmstad 2022-06-03

Nu har vi flyttat in i nya lokaler

Äntligen står även vår nya kontorslokal färdig! Resultatet blev helt fantastiskt!

Vi vill rikta ett stort tack till Bygg Sjögren samt alla underleverantörer för ett mycket väl genomfört projekt! Vi är så nöjda!

#ErgoSafe #clickitupbyergosafe #berlingsfastigheter #halmstad

Halmstad 2021-04-22

ErgoSafe stolt sponsor till HBK

ErgoSafe kommer stötta Halmstads BK under säsongerna 2022 och 2023.

”Vi tycker att det är en självklarhet att stötta föreningslivet i Halmstad och vi tycker att Halmstads BK ger en god exponeringsyta som kan ge oss den räckvidd vi önskar för vår fortsatta utveckling – nu hoppas vi på en fantastisk säsong och att vi under 2023 får vara en del utav den allsvenska tröjan”, säger ErgoSafes VD Fredrik Johansson.

 

#halmstad #ClickitUpbyErgoSafe #framåt #ergosafe

Halmstad 2022-04-01

 

Lokalytan i Halmstad växer enligt plan

Lokalytan i Halmstad växer enligt plan med två utbyggnationer. Veckan innan jul monterade vårt systerföretag Berlings Glas och Fasad fönsterpartier på den nya utbyggnaden ut mot E6an. På övervåningen, ErgoSafes nya kontorsdel, sattes fönsterpartier som kommer ge ett fantastiskt ljusinsläpp. Projektet fortskrider och produktionens båda produktionsytor kommer stå klart först – lagom till att vår högsäsong startar på ErgoSafe.

Halmstad 2022-01-17

 

ErgoSafes glasräcke ClickitUp på Disneyland Paris

Det är med stolthet vi berättar att ClickitUp nu finns på Disneyland i Paris. Det är restaurangerna Vapiano och Five Guys som har ClickitUp som vindskydd till sina uteserveringar. Ett extra stort tack till Olivier Vetter och Premium Terrasses.

Halmstad 2022-01-06

God jul & Gott nytt år!

Vi avrundar ett fantastiskt år och hälsar god jul och gott nytt år till kunder, leverantörer, samarbetspartners och medarbetare. Tillsammans siktar mot nya mål 2022! Men först julledighet  med nära & kära.

Vi öppnar åter upp den 3 januari 2022. Traditionsenligt ger vi en julgåva även i år till avdelningar för sjuka barn på Halmstad Sjukhus.

Varmaste julhälsningar från oss på ErgoSafe! 

Halmstad 2021-12-22

Nyrekryterad trio

Vi hälsar denna nyrekryterade trio varmt välkommen till ErgoSafe. Nya i gänget är Petra Fasth och Stefan Andersson (t.v.). Vi stärker upp vårt säljteam med Petra och Stefan är nytillträdd ekonomichef. Henrik Karlsson (t.h.) började hos oss för ett tag sedan och är nu internrekryterad till tjänsten som produktionschef. En tjänst som han tar över efter Jörgen Larsson som går i pension siste februari.

Varmt välkomna ombord alla tre – nu tar vi vår RAKET till högre höjder.

Halmstad 2021-11-05

Vi bygger ut!

En stor ombyggnation är igång i ErgoSafes lokaler i Halmstad. Både produktion och kontorsbyggnaden byggs ut för att möta den kraftiga tillväxt som företaget har.

Vi tror på en fortsatt stor efterfrågan av våra produkter och satsar därför på att bygga ut med 300 kvm kontor och 600 kvm produktion, säger företagets VD Fredrik Johansson. Bygget beräknas vara färdigt till våren 2022.

Halmstad 2021-08-05

ErgoSafe firar 25 år

2021 är året som ErgoSafe fyller 25 år och företaget fortsätter att expandera.  Sedan starten 1996 har ErgoSafe befunnit sig i rollen att vara ett tillväxtföretag med starkt innovationstänk. ”Efterfrågan på våra produkter bara ökar och tar oss till nya marknader. Vi är på en spännande resa” säger ErgoSafes VD Fredrik Johansson.  

Den pandami som vi befinner oss i har skapat stor efterfrågan av våra produkter. Exporten har börjat att ta fart. Under kommande år så planerar vi att bygga ut vår anläggning i Halmstad. Vi är bra på att fira på ErgoSafe och givetvis när pandamin släpper så skall vi även fira att vi fyllt 25 år.

Halmstad 2021-05-07

Lyckat SAM-arbete

På ErgoSafe tror vi på att jobba tillsammans. Den 11 mars uppnådde vi milstolpen 1000 dagar utan frånvaro på grund av olycka.

Vi har beslutat oss för att ha en arbetsmiljö av högsta klass. 1000 dagar utan frånvaro på grund av olycka är ett kvitto på det. ErgoSafes VD hälsar: ” Så stolt att få vara VD över detta fantastiska gäng och ett jättetack till all personal för ett grymt bra genomfört arbete! ” 

 

Halmstad 2021-03-11

ClickitUp® - mönsterskyddat hos EUIPO

ClickitUp®, ErgoSafes höj och sänkbara glasräcke, är mönsterskyddat via EUIPO. ClickitUp® har producerats i över 10 000 exemplar i vår produktionsanläggning i Halmstad och finns idag på flera marknader runt om i världen. 

Glasräcket som lanserades 2014 var först ut med att erbjuda ett höj och sänkbart glasräcke med fokus på design, kvalitet, säkerhet och funktion i ett.  

Halmstad 2021-03-09

 

ErgoSafes skjutlucka levereras till Apotek

En pandami har utmanat oss och nya konsumtionsmönster har uppstått. En bransch som utökat sina tjänster är våra apotek. Med fokus på tillgänglighet och arbetsmiljö har ErgoSafes skjutluckor öppnat upp för nya möjligheter.

En av våra senaste leveranser är till Apoteket AB på Universitetssjukhuset i Örebro. Andra apotek har köpt vår DT-lucka till sin drive-in tjänst. ”Att jobba med special är standard för oss när det kommer till skjutluckor”. 

Halmstad 2021-03-05